karirosenlof

Telttailemaan Espanjaan. Vamos!

  • Telttailemaan Espanjaan. Vamos!

Leirintäelämä tarjoaa vaihtoehdon perinteiseen hotelliasumiseen tai asunnonvuokraukseen Espanjassa. Telttaillessa pääset asustelemaan luonnon helmassa tai kaupungin lähiössä mitä upeimmissa paikoissa samalla tutustuen paikallisiin tapoihin, nähtävyyksiin ja kulttuuriin. Telttailu on hyvin suosittua Espanjassa ja leirintäpaikkoja, missä voit telttailla, on paljon ympäri Espanjaa. Camping-alueet ovat avoinna telttakansan lisäksi myös karavaanareille.

Camping-alueet ovat yleensä hyvin varusteltuja ja turvallisia. Leirintäalueilla on yleisesti vessat, peseytymis- ja pyykkäysmahdollisuudet, grillauspaikat, käyttösähköä asiakkaille sekä tietenkin ravintola espanjalaiseen tyyliin. Lisäksi camping-alueilla on vaihtelevasti vapaa-ajanaktiviteetteja tarjolla, maksutta sekä maksun kera.

Viihdykettä camping-lomailuun on vaihtelevasti eri leirintäalueilla: biljardi- ja pingispöytiä, keinuja, trampoliineja. Tai, mikäli tarjolla, mikäpä sen mukavampaa kuin pulahtaa kuumana kesäpäivänä esimerkiksi leirintäalueen omaan kylpypaljuun.

Camping-elämää varten telttaa ei kannata tuoda Suomesta saakka, sillä laadukkaita telttoja sekä varusteita saat hyvin edullisesti paikallisista urheiluliikkeistä tai marketeista. Muutaman hotelliyön hinnalla saat jo upeat retkeilyvarusteet, jotka voit viedä vaikka paluumatkalla Suomeen tuliaisina. Ja mikä mukavinta täällä etelässä, lämpimään aikaan ei tarvitse todellakaan investoida makuupussiin, vaan pelkkä pussilakana on riittävä ratkaisu.

Joillain leirintäalueilla on tarjolla myös valmiiksi pystytettyjä, eri kokoisia vuokratelttoja. Mökkejä toki löytyy vuokralle myös edullisesti. Vaihtoehtoja löytyy jokaisen retkeilijän omiin mieltymyksiin.

Riippuen camping-alueen sijainnista, lähistöltä voi löytyä kätevästi polkupyörän vuokrausmahdollisuuksia. Kannattaa pitää mielessä mahdollisuus tutustua lähialueisiin ja nähtävyyksiin pyörän satulasta käsin, koska silloin saavutat aivan toisenlaisen ulottuvuuden ja pääset tutustumaan uusiin maisemiin huomattavasti paremmin - ja usein nopeammin - kuin autolla.

Leireilyn makuun Espanjassa pääsee toisin sanoen helposti ja pienellä varustuksella. Muutavia vinkkejä alla, jotta retkeilykokemus olisi sinulle vielä mukavampi ja camping-kärpänen voisi puraista sinuakin jo ensimmäisellä reissullasi.

1) Varaa itsellesi kylmälaukku. Hanki laukkuun ruokakaupasta isoja jääpaloja ja osta elintarvikkeita peruskaupasta. Näin voit kokkailla itse camping-alueella oman loma-aikataulusi mukaan tutustuen samalla muihin retkeilijöihin. Kokkaamista varten alueilla on yleensä erilliset picnic- sekä grillauspaikat. Näin säästät rahaa, koska ravintolat camping-alueilla luonnollisesti ovat hieman kalliimmat.

2) Matkavarustuksena on hyvä olla hyvät kengät, reppu ja vaatteita tarpeen mukaan. Myös pitkähihaisille saattaa olla tarvetta lämpimästä säästä huolimatta. Lisäksi kannattaa pakata mukaan kartta, taskulamppu, narua, pyykkipoikia, nippusiteitä, sähköroikka, muutama kynttilä tai lamppu, wc- ja talouspaperia, roskapusseja, linkkari tai vastaava monitoimi työkalu, vasara, tulitikkuja, ensiaputarvikkeet, särkylääkettä. Myös sanakirja voi olla hyödyllinen apu repun pohjalla. Ruokailua ja grillausta varten on syytä varautua sopivalla varustuksella: pussillinen grillihiiliä, sytykkeitä, kertakäyttöastioita, ruokaluvälineitä. Unohtamatta kokonaisvarustuksesta luonnollisestikaan teltan lisäksi telttapatjoja pumppuineen sekä tyynyjä ja sopivia peitteitä tai makuupusseja.

3) Huomioi, että leirintäalueilla maaperä, johon ankkuroit teltan kiinni, saattaa olla hyvinkin kovaa. Tähän voit tarvita vasaran tai kiven, jolla naputella teltan maahan ankkuriin. Lisäksi lisänaru ei ole pahitteeksi, jotta voit tarvittaessa ankkuroida telttaa kiviin tai läheisiin puihin. Naru toimii hyin myös pyykkinaruna. Mikäli mahdollista, ei huono vaihtoehto ole varata mukaan myös vahvempia telttatappeja ankkurointia varten. Esimerkiksi harjateräksestä katkaistut tapit ovat mainio ase kovaa maaperää varten.

4) Käyttösähköä saat yleensä ostettua campingalueelta. Yksi pidempi monipäinen sähköroikka saattaa olla tarpeen, koska kaikilla leirintäalueilla ei ole roikkia vedettäväksi teltalle saakka. Yksi verkkovirralla toimiva pieni lamppu on hyvä apuväline valaisuun iltahämärässä erityisesti luonnon helmassa, jossa ollaan kauempana yleisestä valaistuksesta; akkukäyttöiset laitteet ovat myös erinomainen ratkaisu.

5) Aluekartta on retkeilijälle tarpeellinen työkalu. Vaikka nykyään on älykännykät, saattaa akku loppua tai muuten yhteyksissä olla ongelmia tai katkoja.

6) Varaa vähän käteistä rahaa taskun pohjalle. Kaikkialla et voi maksaa luottokortilla tai maksuissa saattaa olla rajana esimerkiksi 50 euron vähittäismaksu.

7) Mukaan reipasta mieltä sekä rohkeutta. Kieli ei ole ongelma – sitä ovat vakuuttaneet leirintäalueiden työntekijät. Muutamalla englannin tai espanjan sanalla homma hoituu ja loppu hoidetaan käsimerkein. Tietyillä camping-alueilla käytössä on myös selkeitä logoja, joilla tuotteita ja palveluja myös esitellään asiakkaille, ja näin ollen tehdään kommunikointia helpommaksi – myös ilman yhteistä kieltä.

 

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan espanjalaiseen camping-elämään. Saat sellaisia kokemuksia, joista ei jokainen turisti ole päässyt osalliseksi.

 

Lisää kirjoituksia elämisestä Espanjassa löydät Operaatio Varpaat mereen blogistani, jossa jo toistasataa kirjoitusta aiheesta http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/  Lisäksi, jos Espanja aiheena kiinnostaa, voit tulla keskustelemaan aiheesta kanssamme  suosittuun Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmään

 

Saludos 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa