karirosenlof

Elämää Espanjassa- Muutama realiteetti

  • Kun ankkuroidut Espanjaan, niin se vie jokaisella oman aikansa löytää paikkansa, mutta se antaa todella paljon. Kuva meidän lähirannalta.
    Kun ankkuroidut Espanjaan, niin se vie jokaisella oman aikansa löytää paikkansa, mutta se antaa todella paljon. Kuva meidän lähirannalta.

Monesti kuulen jopa kateellisia juttuja elämisestä Espanjassa. Varsinkin sosiaalinen media sekä iltapäivälehdet pursuavat monenlaista aiheeseen liittyen kauniinen kuvineen sekä videoineen terästettynä upella musiikilla. Biletystä rannoilla, palmuja, hyviä juomia ja aurinkoa. Toki varmasti joillan näinkin..


Mutta ei jokapäivä, vaan totuus oikeasta elämästä ja arjesta on hyvin kaukana siitä. Jollain keinoin rakas lukijani sinun on myös elätettävä itsesi täällä, jollet ole valmiiksi niin rikas, ettei tarvitse nätä asioita miettiä. Tai jos olet vastaavasti rikas, niin turhaudut nopeasti ilman tyydyttävää tekemistä ja tartut herkästi edulliseen viinipulloon, joka tyydyttää tekemisen tunteen. Täällä on bileet halutessasi joka päivä.

Täällä normaali arki on juuri niin kuin muuallakin maailmassa. Aamulla aikaisiin ylös, töihin ja lapset kouluun. Toki erilaisissa maisemissa, mutta arki täysin kaikille sama. Samat arkiset ongelmat tulee varmasti kannettua itsekullakin mukanaan noin 4500 kilomeriä tänne Espanjaan. Näin se vain menee, asut sitten missä päin vain maailmaa tahansa. Välimatkalla ei ole väliä.

Tämän postauksen aiheena on pudottaa muutamilta haihattelijoilta siivet. Ajatus ei missään nimessä ole murskata kenenkään unelmia elämästä ja muutosta Espanjaan, vaan tuoda esiin muutamia reliteetteja, jotka joilta tuntuu olevan täysin unohtuneen. Kuten ystäväni hiljan sanoi, että " Ei aurinkoa voi syödä" tämän kun tajuaa, niin pääsee jo hyvin pitkälle ajatuksissaan muuttaa Espanjaan auringon alle.

Yksi asia, josta saan paljon viestejä, on työmahdollisuudet Espanajassa?  Kuinkapa siihen kovin tyhjentävästi voit vastata? Täällä asuu noin 46 miljonaa ihmistä, eli mahdollisuuksia varmasti on, mutta kielitaito on täällä enemmän kuin tärkeä. Täällä rannikolla tapaa päivittäin ihmisiä, jotka puhuvat sujuvasti montaa eri kieltä, kuten saksaa, ranskaa, venäjää, englantia, espanjaa jne..Nämä kaikki henkilöt työmarkkinoilla kilpailijoina.

Mikäli lasket työmahdollisuudet pelkän suomen kielen varaan ja muutat Espanjaan, niin sanoisin, että mieti vielä hetki, olet todellakin heikoilla. Toki asia riippuu sijainnista, mutta puhun nyt eteläisestä Espanjasta ja muista alueista, kuin Fuengorila. Sisämaassa ja muualla Espanjassa keleitaidon on oltava espanjan kieli.

Mikäli tunnet vetoa alkoholiin, niin tämä maa on täysin väärä. Juot päiväkännit edullisimmillaan yhdellä eurolla. Mikäli sinulla on ongelmia perheen, talouden, alkoholin tai minkä tahansa kanssa, niin ne eivät korjaannu täällä varmasti. Olen nähnyt jo niin monta esimerkkiä, että parempi lähteä puhtaalta pöydältä. Selvitä asiasi ja jätä ne ongelmat sinne Suomeen ja käy ne jo siellä lävitse. Tällä ne eivät varmasti parannu, vaan toisin päin, ne pahenevat.

Mikäli taasen haluat katsoa puhtaalta pöydältä maailmaa sekä Espanjaa, niin voin kokemuksesta sanoa, että et pety. Voi uskomaton sitä tunnetta ja sitä matkaa, johonka seikkailuun pääset menemällä nöyrästi tämän maan kulttuuriin, kieleen, historiaan ja siihen kaikkeen mitä ikinä vastaan tuleekaan avoimin ja kirkkain mielin. Saat ystäviä, jotka eivät sinua koskaan unohda ja paljon, paljon muuta..nimimerkillä perheellinen Espanjassa, jolla paljon paikallisia ystäviä :)

Lisää kirjoituksia elämisestä Espanjassa löydät Operaatio Varpaat mereen blogistani, jossa jo toistasataa kirjoitusta aiheesta http://operaatiovarpaatmereen.blogspot.com.es/  Lisäksi, jos Espanja aiheena kiinnostaa, voit tulla keskustelemaan aiheesta kanssamme  suosittuun Operaatio Varpaat mereen facebook ryhmään.  

 

Saludos 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kävin juuri Espanjassa ja omalta kohdaltani ainut realiteetti on siinä, että on upeata asua Suomessa. En voisi kuvitellakaan asuvani jossain aurinkorannan ruuhkakeskuksissa...Por favor, perdóname.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tuttavat myivät kaiken mitä Suomessa omistivat ja siirsivät elämänsä Espanjaa. Heillä ei mennyt hyvin täälläkään ja ilmeisesti odotus oli, että kaikki muuttuisi muuton myötä. Toisin kävi. Ero tuli. Yksinäistä voi olla täällä ja siellä, jos ei tule toimeen ihmisten kanssa. Kaikesta lupuminen muualle muuton seurauksena on huono juttu. Kuherruskuukausi, tässä tapauksessa vuosi meni nopeasti ohi ja arjen kurjuus nousi esille.

Ei kannata lähteä silmät ummessa, jonka hyvin tuot esille kirjoituksessasikin.

Käyttäjän amgs kuva

Muchas gracias Kari! Ihminen tarvitsee kaikkialla apua. Rahalla ei pysty ostamaan kaikkea. Jaoin tekstisi Facebookin kavereilleni ja siellä toistetaan, että paikallisten ystävällisyydellä on paljon merkitystä viihtyvyyden kannalta.

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa